Pin It

Venjer 1       venjer 3

Monodrama u režiji Jovana Ljubenovića prikazana je, zbog velikog interesovanja, u dva termina u četvrtak u prostorijama „Kod Mališe“, tradicionalnom mestu gde se okupljaju ljubitelji pozorišne umetnosti. Bio je ovo još jedan u nizu programa koji iz četvrtka u četvrtak oduševljavaju Lozničku publiku.

Po tekstu, Lozničanima sada već poznate Ljiljane Bralović, monodramom gospodari fenomenalna glumica Marija Masal. Ona na scenu donosi lik, lako prepoznatljive žene sa sela, koju život nije ni malo mazio. Žanrovski komedija, Marija svojim scenskim tumačenjem donosi i nešto više od puke komedije i otvara mnogobrojna pitanja koja muče srpsku svakodnevnicu. Radnja priče smeštena je u šestdesete godine prošlog veka, mada, tekst je napisan na taj način da predstavlja i refleksiju sadašnjeg društva. „Ulica crvenih venjera“ je priča o ženi sa sela i njenom nesnalaženju u svetu punom licemerja i dvostrukih aršina. To je priča o odnosu između muža i žene, o odnosu snaje i svekrve, priča u kojoj se svaka žena može pronaći na isti ili sličan način. Bralovićka kao pisac, već se predstavila Lozničkoj publici kao beskompromisan kritičar postojećih odnosa u društvu, pa je i oduševljenje publike bilo nedvosmisleno. Ako se Bralovićkinom briljntnom tekstu doda i fantastično tumačnje i gluma Marije Masal, dobijemo monodramu vrednu jedne vrhunske dramske večeri kakvu verna Loznička publika i zaslužuje.

venjer 2

Nezaboravno veče za pamćenje, a da se radi o fenomenalnim pozorišnim večerima govore i gosti kojima nije bilo teško da dođu iz Bogatića.

Narednog četvrtka očekuje nas poslastica u premijeri Lozničkog pozorišta „Pozorište u palanci“, gde će se domaće pozorište u nekoliko dana svojom debitanskom predstavom oprostiti od domaće publike do jeseni.

pozorište 1

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3