Pin It

Reagovanje na saopštenje GO SNS Loznica

 Prvo su usvojili Prostorni plan za obilaznicu - put IB 27 drugog reda Loznica-Valjevo (do rudnika), potom su protivzakonito upodobili Prostorni plan grada (viši planski akt) sa Prostornim planom područja posebne namene „Jadar“(niži planski akt), onda su poslali narod na narod, a sada bez trunke srama izdaju i saopštenje. Problem je samo što se ovoga puta građani ne bore za svoj glas, već za život i svoja imanja...

Saopštenje SNSa

Besramno, kako im samo i priliči, loznički naprednjaci umesto da zaneme nakon skandalozne predstave koju su juče organizovali, gde je jasno pokazano da ni porta Crkve za njih ne predstavlja ništa, danas kroz saopštenje pokušavaju građane koji brane svoju dedovinu da stave u isti kontekst jeftine dnevne politike, kojom se ustvari samo oni bave. Sada su se setili da se bave stavovima evropske poslanice, da šalju provokatore, a pre samo mesec dana kada je odlazeća kancelarka Merkel iz Beograda poručivala da je Nemačka zainteresovana za litijum u Srbiji, ništa im nije smetalo. Nije im smetalo ni to što je frau Merkel mnogo više doprinela navodnoj nezavisnosti južne Srpske Pokrajine od Viole von Kramon. Tada se nisu organizovale sačekuše i dobacivači. Licimeri jedni.

Žao nam je tih ljudi koji su nas juče proganjali i provocirali, nisu oni krivi već inspiratori i organizatori za koje znamo tačno ko su, ustvari, žao nam je kompletnog lozničkog SNS-a koji nije među njima, i odavno nema pravo na svoj stav, svoje mišljenje, svoju autentičnu lokalnu politiku. Zato nemaju pravo ni na svoj narod, ali moraju znati da više nemaju pravo ni na naš glas.

Umesto što napadaju one koji su spremni da dođu u dolinu Jadra, bolje bi bilo da nam pruže odgovore zašto već 17 godina Loznica nema postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a Šabac ima! Zašto već 17 godina Loznica nema gde da odlaže smeće, a Šabac ima! Zašto Vučić i Mihailovićka ne smeju da dođu u Gornje Nedeljice, a neki drugi smeju!

Kao udruženja građana koja se protive ovom nakaradnom i skandaloznom projektu, NE DAMO JADAR i PAKT dočekaće svakog ko izrazi nameru da dođe i sasluša nas, sasluša probleme poljoprivrednika i meštana 22 sela koje planirate da uništite otvaranjem rudnika.

Evropskoj poslanici Zelenih jasno smo rekli „NEMA RUDNIKA“ i da iz doline Jadra može dobiti samo rakiju, ajvar, turšiju i ništa više!

Lozničkim naprednjacima daćemo šipak, ali onaj pravi, pa nek’ lože, kuvaju i mešaju do mile volje, jer su navikli na prste u pekmezu!

A kako je narod reagovao na ovaj događaj, govori i podatak da je danas podršku za izbacivanje rudnika iz Prostornog plana potpisalo skoro 1000 građana Loznice.

Potpisi će se prikupljati još u subotu i nedelju na dva mesta, ispred Pošte i kod Gradske apoteke na kružnom toku.

NE DAMO JADAR logo najnoviji       PAKT LOGO    Logo KOALICIJA protiv korupcije u životnoj sredini

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3