Pin It

Podrinjski antikorupcijski tim - PAKT obaveštava javnost da je 27.10.2020. na skupu protiv formiranja rudnika Rio Tinto došlo do grube zloupotrebe protesta od strane Udruženja "Zaštitimo Jadar i Rađevinu" na način da je van prvobitnog dogovora o govornicima na protestu, dozvoljeno da se skupu obrate oni kojima tu nije bilo mesto. Na ovaj način protest je ispolitizovan, a najveća potencijalna šteta naneta je samim meštanima. PAKT podseća javnost da smo se problemom rudnika litijuma bavili skoro tri godine i organizaciju su kontaktirali građani tražeći pomoć u borbi protiv rudnika. Bez razmišljanja smo prihvatili poziv da pomognemo, a naš jedini uslov je bio da se ne dozvoli upliv politike i političko "lešinarenje" nad ovim veoma ozbiljnim problemom koji preti čitavoj Zapadnoj Srbiji.

Protest Brezjak 1

Od početka protesta bilo je vidljivo da porodično udruženje "Zaštitimo Jadar i Rađevinu" koristi resurse GO Dveri iz Loznice i to smo im jasno ukazali, ali očigledno nije vredelo. Uplitanje politike uz neopisivu potrebu za samopromocijom kulminiralo je nažalost danas na skupu, jer je predstavnica udruženja "Zaštitimo Jadar i Rađevinu", van dogovorenog protokola, pozvala predstavnike Dveri i pokreta Oslobođenje da se obrate prisutnima. PAKT ovim putem obaveštava javnost da ne stoji iza ovakvih jeftinih političkih zloupotreba, koje samo mogu naneti štetu ugroženim meštanima, uz odličan šlagvort vlastima da kompromituju proteste. Iz Podrinjskog antikorupcijskog tima podsećaju da nikada u javnost nisu izlazili bez da su pomenuli građane i da je inicijalni protest organizovan od strane njih. PAKT poziva meštane da pogledaju nastupe predhodnih dana predstavnika porodičnog udruženja "Zaštitimo Jadar i Rađevinu" i da li su i jednom u tim nastupima pomenuti građani, uz neodoljivu potrebu za samopromocijom. Koliko je meštana Krupnja ovo udruženje dovelo na današnji skup? Nula...ali su zato bez pardona doveli Dveri i Oslobođenje. Ipak, najveći problem od strane ovog udruženja je konstatno širenje netačnih informacija koje nikako ne pomažu, a koje su plod neopisive želje za samopromocijom i sveprisutnim diletantizmom. Pretnje koje je potpredsednik Dveri uputio predstavniku PAKT-a, nakon protivljenja da se menja spisak govornika, nisu vredne komentara.

00033.MTS.00 00 04 02.Still001

PAKT i Koalicija organizacija protiv korupcije u zaštiti životne sredine želi da obavesti javnost i meštane da nastavljaju beskompromisno borbu protiv otvaranja rudnika Rio Tinto i da se trenutno pripremaju žalbe na Odluke o prenameni poljoprivrednog u građevinsko zemljište, koje ovih dana stižu meštanima na adrese. Takođe se očekuje i odluka Poverenika po žalbi na rešenje Republičkog geodetskog Zavoda kojim se odbijaju javnosti dostaviti podaci šta su iz RGZ-a radili i naplaćivali od Rio Tinta.

Borba se nastavlja i biće stalna i neprestana, uprkos sitnim političkim kalkulantima koje će narod sam brzo "provaliti".

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

• ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem