Pin It

Ako ste mislili da je opštinska zgrada vlasništvo svih građana Loznice grdno ste se prevarili. Malo je više Vidojeva i Milenina. Verifikacija mandata novog saziva Skupštine Grada Loznica, trebalo je da prođe bez veće pompe i halabuke. Međutim, vođeni nedavnim iskustvom kada je ispred opštinskih vrata banula grupa nezadovoljnih građana, ogorčena najavama da bi projekat Rio Tinta mogao biti vraćen na scenu, danas su pred prvo zasedanje Skupštine bile angažovane razne bezbedonosne službe. Vidljive i nevidljive na prvi pogled.

P1011084.00 01 06 43.Still002

Uglavnom, redakcija portala PAKT Info koja je već dvanaest godina akreditovana za skupštinska izveštavanja, ovoga puta onemogućena je da o skupštinskim dešavanjima izvesti građane Loznice. Samo podobni su imali tu privileguiju, obe lozničke televizije – sada istog vlasnika (o čemu će konačnu reč dati Komisija za zaštitu konkurencije), Loznički nedeljnik i Lozničke novosti. Interesantno je da ova četiri medija, svi objavljuju „zakupljene termine“ Rio Tinta, pa su se valjda zato kandidovali i za izveštavanje sa Skupštine grada, samo još da i oni objave „zakupljen termin“ jer svi pod plaštom „projektnog finansiranja“ primaju od opštine apanažu za svoje „objektivno“ izveštavanje.

Statutom Grada koji je usvojila ista ova vladajuća većina u članu 12. predviđa se javnost u radu, a što predviđaju i članovi 108 do 112 Poslovnika o radu Skupštine. Međutim, iako smo redovno dobili skupštinski materijal, ekipi PAKT-a zabranjeno je da uđe na zasedanje pod izgovorom da se nije akreditovala!

Međutim, u strahu su velike oči, pa tako Vidoje i Milena na svaku pomisao o kritičkoj reči ili o nezavisnom izveštavanju dobijaju histeriju i hvataju se pod ruku sa kriminalom tražeći zaštitu, sledeći već oprobani recept velikog vođe čija naređenja bezpogovorno izvršavaju. Ako znamo da su Vučić i ekipa puki „slugerani“ Rio Tinta, s’ pravom se pitamo kakav status imaju Vidoje i Milena?

Dvorske lude – rekli bi zlonamerni....

Da li se radi o gušenju kritičke misli, nasilnom iseljenju stanovništva, trovanju regiona, pretvaranju kompletnog „pučanstva“ u pokusne kuniće i sl. , Milena i Vidoje kano klisurine stoje na braniku „naprednjaka“.

Sad je stigla urgentno i žandarmerija, odahnuli su na dvoru.

žandarmerija

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3