Pin It

Čedna gradska lica

foto: Facebook

Krajem novembra meseca, udruženja PAKT i NE DAMO JADAR obratili su se kako to i dolikuje Gradskoj upravi grada Loznica da nam odobre korišćene sale za nestranački skup, gde smo želeli u Vukovom domu kulture da ugostimo pokret PRO-GLAS koji putuje po Srbiji i animira ljude da izađu na izbore, bez sugestija za koju bi stranku trebalo da glasaju. Gradska uprava se našla u problemu, načelnik je morao da pita predsedavajuću Skupštine, a ona pak gradonačelnika....Deda za babu, baba za repu...nemušti odgovor stigao je cirka sedam dana kasnije. Organizacijama je savetovano da se obrate Centru za kulturu koji „gazduje“ Vukovim domom. Kao da Snežana Nešković-Simić sme dati prostor bez Vidojevog odobrenja...

Ali kukavice bi pomalo da podele,  kad je „gusto“, odgovornost sa drugima. Odgovor je stigao par dana kasnije kada je u prostorijama Centra za kulturu na brzaka „sklepan“ program za decembar. Pošto se mi iz PAKTa i NE DAMO JADAR „ne kopčamo pozadi“ unapred nam je bio poznat odgovor kao i to iz koje kuhinje je došao. Uglavnom, prostora za Vidojeve bajke (na koje mu mogu pozavideti braća Grim, Ezop i Lafonten - zajedno!) je moralo da se nađe u istom tom Domu kulture, ali za nestranački skup PAKT-a i NE DAMO JADAR tačnije PRO-GLAS, ni slučajno.

I umesto da se „pokriju ušima“ i ćute, glavni režiser Vidoje Petrović, pogođen valjda velikim odzivom građana po hladnom vremenu i na praznik, izdaje naredbu „patuljcima iz prvog reda“ da krenu u akciju.

Umesto da građanima odgovori na pitanje kako je sa gradonačelničkom platom od 120.000 rsd x 12 meseci x 19 godina = 235,862 evra, izgradio destileriju od 1,5 miliona evra i kamo je „namako“ sve te pare, režiser se bavi mecenama srpskog glumišta Cecom Bojković i Vesnom Čipčić, pred kojima bi trebalo da stoji mirno! Ne bi trebalo li ni da javnosti prećuti, kako je Mile Tošin dobio saglasnost da gradi zgradu pored opštine, a da se za parking mesta "snađe" verovatno oduzimanjem školskog igrališta OŠ "Anta Bogićević"? Doduše, teško da je Vidoje lično imao za to vremena, pa je pustio sa lanca „patuljke iz prvi redova“, što reče onomad Džoni Štulić. Radi se o proverenom kadru, nekadašnjim narodnim poslanicima kojima je „maca pojela jezik“ u Skupštini, ali zato ih nema grlatijih na lokalu. Verujemo i da ne znate ko su, koliko su nas „dobro“ predstavljali.

Dragana IlićMilan Jugović

foto: Facebook

Patuljcima nije bilo strano i da se izjadaju što glumice nisu posetile, zamislite, Vukov dom kulture...Čedna gradska lica...Botovati za Vidoja, a pozivati se na stradanje Momčila Gavrića, predstavlja novu stepenicu cinizma i bezobrazluka.

Dalje, na opšte iznenađenje patiljci nisu čuli za „foto gray“ (fotogrej) stakla i naočare, već iz njihove ispraznosti i prostakluka provejavaju „sunčane naočare“...savršen lingvistički termin iz vukovog kraja, prekrasno, nešto sasvim novo, naprednjački...Čedna gradska lica...

Patuljci potom podsećaju na sijaset dramskih predstava, zaboravljajući da pomenu svoj komad crne komeNdije koja se igra na sceni Srbije već više od 11 godina.

Zašto im nestranački skup, Ceca i Vesna smetaju? Smetaju jer su navikli da funkcioništu i upravljaju jednim krugom ljudi, od kojih veliki broj njih dolazi iz Republike Srpske i čim se pojavi neko ko poziva pospale da se probude, nastaje panika, nastaje strah jer se ne može upravljati tim glasovima...

Zato je bitno da svi izađemo na birališta 17. decembra i pošaljemo u istoriju „Čedna gradska lica“...

Kompleksaši, titulaši

što sanjate, što vas plaši?

Usred svoje mračne moći

vi živite u samoći...

Dok jurite za lovom

čedna gradska lica

pokraj vas će umreti

i posljednja jata ptica.

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3